Close

Not a member yet?Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

ΤΑ ΝΕΑ - Τεχνολογία

Subscribe to ΤΑ ΝΕΑ - Τεχνολογία feed ΤΑ ΝΕΑ - Τεχνολογία
Νέα και ειδήσεις με ταυτότητα
Updated: 15 hours 39 min ago

ΣΥΡΙΖΑ: Στο κτηματολόγιο η νησίδα των προσφύγων στον Εβρο – Ερώτηση στη Βουλή για το καθεστώς κυριαρχίας

7 hours 9 min ago

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της ιδιοκτησιακού καθεστώτος της νησίδας στον Έβρο στην οποία εγκλωβίστηκαν οι πρόσφυγες και ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς να διευκρινίσουν το καθεστώς κυριαρχίας στη νησίδα αυτή με δεδομένο ότι είναι εγγεγραμμένη στο κτηματολόγιο και ταυτόχρονα έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχεία της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Στρατού.

Στο κτηματολόγιο η νησίδα των προσφύγων

Οι τομεάρχες Εξωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Κατρούγκαλος, Θ. Δρίτσας, Χ. Σπίρτζης και Γ. Ψυχογιός, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας και Γ. Μουζάλας και η βουλευτής Έβρου Ν. Γκαρά κατέθεσαν σήμερα ερώτηση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Μετανάστευσης και Ασύλου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας διευκρινίσεις για το καθεστώς κυριαρχίας της νησίδας όπου διαδραματίσθηκε το πρόσφατο δράμα με τους 39 πρόσφυγες. Δεδομένου ότι η νησίδα αυτή φέρεται εγγεγραμμένη στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ως ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν στις παρακάτω κρίσιμες ερωτήσεις:

Η εγγραφή της νησίδας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο είναι σε αντίθεση με τα στοιχεία της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Στρατού; Εφόσον υπάρχει έγγραφο της Γεωγραφικής Υπηρεσίας, στο οποίο βεβαιώνεται ότι οι σχετικές συντεταγμένες ανήκουν σε τουρκικό έδαφος, βάσει του Πρωτοκόλλου του 1926, να προσκομισθεί στη Βουλή.

Εν τέλει, θεωρεί η κυβέρνηση ότι είναι ελληνικό έδαφος, η εν λόγω νησίδα, στην έκταση που καταγράφεται στο Κτηματολόγιο και σκοπεύει να εξασφαλίσει την κυριαρχία μας σε αυτή, ή θα ζητήσει τροποποίηση του Κτηματολογίου; Στην πρώτη περίπτωση, ποιες είναι οι συνέπειες από τα αιτήματα που υπέβαλε προς τις τουρκικές αρχές, να επιχειρήσουν επί της νησίδας Τουρκικές υπηρεσίες, ως προς την κυριαρχία επ’ αυτής;

Ψευδολογία και άλυτες αντιφάσεις

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Ερώτηση και Αίτηση κατάθεσης εγγράφου

Προς τους  κυρίους Υπουργούς  Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Μετανάστευσης και Ασύλου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Κυριαρχία σε νησίδα στον Έβρο

Το πρόσφατο δράμα των Σύρων και Παλαιστινίων προσφύγων στον Έβρο ανέδειξε με το χειρότερο τρόπο την τακτική της κυβέρνησης να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και στη συνέχεια, θύμα της ψευδολογίας της, να περιπίπτει σε άλυτες αντιφάσεις. Από τα μέσα Ιουλίου υπήρχαν αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου App. 35090/22 K.A. v. Greece και App. 384444/22 B.S. and others v. Greece που ρητά αναφέρονταν σε αυτούς τους πρόσφυγες και απαγόρευαν την επαναπροώθησή τους στην Τουρκία.

Δηλητηριώδη σχόλια

Στην αρχή η Κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι, αν υπάρχουν, βρίσκονται σε νησίδα του Έβρου εντός της τουρκικής επικράτειας. Μετά ότι δεν υπήρχαν ή δεν φαίνονταν στα μέσα παρακολούθησης της ΕΛΑΣ, όχι μόνο σε αυτήν την νησίδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Μετά  «ανακαλύφθηκαν» και πάλι όταν πέρασαν τον Έβρο. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με μια εκστρατεία στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης όπου οι καταγγελίες για την ύπαρξη των προσφύγων και τον θάνατο ενός παιδιού εμφανίζονταν ως fakenews παρ’ότι στην συνέχεια και τα δύο επιβεβαιώθηκαν από την ίδια την κυβέρνηση. Μια εκστρατεία με δηλητηριώδη σχόλια, τόσο σε βάρος των ΜΚΟ και των δημοσιογράφων που ανέδειξαν το θέμα όσο και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κεντρικό στοιχείο της κυβερνητικής αφήγησης σε επίσημες ανακοινώσεις ήταν ότι η νησίδα στην οποία ήταν εγκλωβισμένοι οι πρόσφυγες αποτελεί τουρκικό έδαφος, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ της 14.8.2022, «δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας».

Εγγεγραμμένη με ιδιοκτήτη το ελληνικό δημόσιο

Όμως, η συγκεκριμένη νησίδα φέρεται εγγεγραμμένη στο Εθνικό Κτηματολόγιο, με ιδιοκτήτη το ελληνικό δημόσιο και στοιχεία ΚΑΕΚ 11035ΕΚ00075 (συνημμένο στην παρούσα). Οι συντεταγμένες της εγγραφής ταυτίζονται με το στίγμα των metadata από βίντεο και φωτογραφίες που είχαν κοινοποιήσει οι πρόσφυγες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και συγκεκριμένα, ενδεικτικά,  41 deg 16′ 23.99» N  26 deg 25′ 45.72» E και 41 deg 16′ 23.2 N 26 deg 25’45.4» (επισυνάπτονται οι σχετικές αναρτήσεις twitter με τα metadata τους από 11/8/2022 και 9/8/2022). Προφανώς η εγγραφή στο Κτηματολόγιο έχει πλήρη αποδεικτική ισχύ, τουλάχιστον ως προς τις ελληνικές αρχές,  όχι μόνον για την κυριότητα επί της νησίδας αλλά και για την κυριαρχία επ’αυτής.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη, αλλά αντίστροφη, περίπτωση είχε ανακύψει και σε σχέση με την περιοχή Μελισσοκόμοι στον Έβρο, όταν και είχε επιδοθεί στην τουρκική πλευρά η υπ’αριθμ. 23423 Ρηματική Διακοίνωση (έγγραφο ΓΓ ΥΠΕΞ Α.Π. 23425 από 22.5.2020), την οποία όμως το Υπουργείο αρνήθηκε να γνωστοποιήσει στην Βουλή, παρά τη σχετική από 27-5-2020 αίτηση κατάθεσης εγγράφων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και τότε η κυβέρνηση είχε επιλέξει να μην φανερώσει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε στρατιώτες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος, χωρίς να εξηγεί γιατί, εάν ήταν έτσι, χρειάστηκε να επιδοθεί διάβημα στην τουρκική πλευρά.

Ποιες οι συνέπειες από τα αιτήματα προς τις τουρκικές αρχές να επιχειρήσουν στη νησίδα;

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Η εγγραφή της νησίδας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο είναι σε αντίθεση με τα στοιχεία της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Στρατού; Εφόσον υπάρχει έγγραφο της Γεωγραφικής Υπηρεσίας, στο οποίο βεβαιώνεται ότι οι σχετικές συντεταγμένες ανήκουν σε τουρκικό έδαφος, βάσει του Πρωτοκόλλου του 1926, να προσκομισθεί στη Βουλή.

Εν τέλει, θεωρεί η κυβέρνηση ότι είναι ελληνικό έδαφος, η εν λόγω νησίδα, στην έκταση που καταγράφεται στο Κτηματολόγιο και σκοπεύει να εξασφαλίσει την κυριαρχία μας σε αυτή, ή θα ζητήσει τροποποίηση του Κτηματολογίου; Στην πρώτη περίπτωση, ποιες είναι οι συνέπειες από τα αιτήματα που υπέβαλε προς τις τουρκικές αρχές, να επιχειρήσουν επί της νησίδας Τουρκικές υπηρεσίες, ως προς την κυριαρχία επ’αυτής;

Αθήνα, 17/08/2022, Οι ερωτώντες βουλευτές

Categories: Τεχνολογία

Εύβοια: Στο Γιαννίτσι για φαγητό ο Μπόρις Τζόνσον

7 hours 19 min ago

Στην παραλία Γιαννίτσι του Δήμου Καρύστου στην Εύβοια, βρέθηκε χθες ο Βρετανός απερχόμενος Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον έφαγε στην ταβέρνα του προέδρου της κοινότητας Γιαννιτσίου, Βαγγέλη Βούλγαρη.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της κοινότητας Γιαννιτσίου στο evima.gr, o Τζόνσον  είναι ένας απλός άνθρωπος ανάμεσα σε απλούς ανθρωπους.

Εφτασε στην περιοχή οδικώς, οδηγώντας μάλιστα ο ίδιος το όχημα. Ήταν ιδιαιτέρως φιλικός με τον κόσμο ενώ παράλληλα απόλαυσε στιγμές ανεμελιάς παίζοντας με τα παιδιά του παραλία.

Τι έφαγε

“Μεγάλη τιμή η επίσκεψη του κ Boris Jonson στη παραλία Γιαννίτσι” σχολίασε.

Δοκίμασε παραδοσιακή χορτόπιτα, τηγανόψωμα, κεφτεδάκια και κοντοσούβλι.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, εξερευνεί τις ελληνικές γεύσεις και συνεχίζει τις διακοπές του στην Εύβοια, απολαμβάνοντας το ελληνικό καλοκαίρι.

Που μένει στην Κάρυστο ο Τζόνσον

Σε ένα από τα ωραιότερα σπίτια της Καρύστου, στην περιοχή Μεκουνίδα, διαμένει κάνοντας τις καλοκαιρινές διακοπές του ο  Βρετανός απερχόμενος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο Μπόρις Τζόνσον μένει σε μία πολυτελή κατοικία στην περιοχή Μεκουνίδα της Καρύστου την οποία διατηρούν Ελληνοβρετανοί φίλοι του.

Πολυτελείς διακοπές στην Κάρυστο

Φημολογείται μάλιστα πως το ζεύγος έχει ξαναβρεθεί στο πανέμορφο προορισμό ωστόσο αυτή τη φορά ήρθε μία ολόκληρη στρατιά από σωματοφύλακες που φυλάνε από γωνιά σε γωνιά την πολυτελή κατοικία.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπόρις βρέθηκε στην Κάρυστο, μέσω της Αγίας Μαρίνας κάνοντας μια στάση στην Νέα Μάκρη όπου και ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε στο σούπερ μάρκετ.

Categories: Τεχνολογία

Εκτακτο δελτίο καιρού: Ερχεται τριήμερο καύσωνα

7 hours 28 min ago

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν το επόμενο τριήμερο στη χώρα μας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδεινωσης του καιρού από την ΕΜΥ.

Η ανοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη από τα δυτικά και θα συνεχιστεί την Παρασκευή. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, αλλά θα παραμείνει υψηλή σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές. Η μέγιστη τιμή της προβλέπεται να φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς και στα νησιά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

1. Την Πέμπτη (18-08-2022) η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και κατά τόπους στα δυτικά (και κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία) τους 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 35 με 36.

2. Την Παρασκευή (19-08-2022) η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 41 βαθμούς και στα νησιά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

3. Το Σάββατο (20-08-2022) η θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια χώρα θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται πως από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά, με καταιγίδες που πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

4. Την Κυριακή (21-08-2022) η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (στις περισσότερες περιοχές η μέγιστη τιμή της στους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου), ενώ ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Μακεδονία, θα είναι άστατος.

Categories: Τεχνολογία

Επίθεση με οξύ στη Μεσσήνη: «Δεν ήθελα να τη σκοτώσω, μόνο να την εκφοβίσω»

7 hours 36 min ago

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο 50χρονος, που τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης επιτέθηκε με καυστικό υγρό εναντίον της πρώην συζύγου του έξω από το καθαριστήριο, που εργαζόταν η άτυχη γυναίκα στην Ανάληψη του Δήμου Μεσσήνης.

Ο 50χρονος απολογήθηκε το πρωί της Τρίτης, ενώπιον των εισαγγελικών αρχών Καλαμάτας, μετά από δύο προθεσμίες που είχε ζητήσει και λάβει όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο δικηγόρος του δράστη μίλησε στον Αντ1 και ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο πελάτης μου δεν αποδέχεται τον ισχυρισμό της 49χρονης και υποστηρίζει πως ήθελε μόνο να την εκφοβίσει και πάνω σε καβγά και πάλη έφυγε το υγρό από το μπουκάλι και έπεσε πάνω της», ενώ τόνισε πως ο πελάτης του βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

«Την Πέμπτη θα μεταφερθεί στις φυλακές Ναυπλίου ο 50χρονος» δήλωσε ο δικηγόρος του.

Η 49χρονη που δέχτηκε την επίθεση με το καυστικό υγρό, συνεχίζει να νοσηλεύεται για 6η ημέρα στην οφθαλμολογική κλινική, στο γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σύμφωνα και με τον δικηγόρο της, υπάρχει μια μικρή βελτίωση στο δεξί μάτι, αλλά δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον κίνδυνο για την όραση της.

Categories: Τεχνολογία

Τουρκικά ΜΜΕ: Αμφισβητούμενα νησιά η Κάλυμνος και η Λέρος

7 hours 41 min ago

Θέμα κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου θέτει ξανά ο τουρκικός τύπος. Η εφημερίδα Sozcu «θυμήθηκε» σε δημοσίευμά της παλιότερο σχέδιο για κατασκευή γέφυρας της Ελλάδας προκειμένου να συνδεθούν οδικώς τα νησιά Κάλυμνος και Λέρος τα οποία η τουρκική εφημερίδα τα χαρακτηρίζει «αμφισβητούμενα».

«Γέφυρα μεταξύ αμφισβητούμενων νησιών»

Με τίτλο «Η Ελλάδα θα κατασκευάσει γέφυρα μεταξύ αμφισβητούμενων νησιών στο Αιγαίο», η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε ένα έργο που δεν βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και από ότι φαίνεται έχει «ναυαγήσει» προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις στην κοινή γνώμη της Τουρκίας.

Το δημοσίευμα της Sozcu αναφέρει πως πρόκειται για την οδική σύνδεση της Καλύμνου με τη γειτονική Λέρο, μέσω νησίδων «που δεν θα έπρεπε να κατοικούνται σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης».

Δεν υπάρχει επίσημος σχεδιασμός

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο εγχείρημα, αν και έχει πέσει στο «τραπέζι» εδώ και δεκαετίες στις τοπικές κοινωνίες των δύο νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου, εν τούτοις δεν υπάρχει επίσημος σχεδιασμός από την Πολιτεία.

Το φιλόδοξο project κάνει λόγο για την κατασκευή ενός συμπλέγματος γεφυρών που θα ενώσει τα δύο νησιά και θα τα καταστήσει ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς, με σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη. Η απόσταση μεταξύ των ακτών της Λέρου και της Καλύμνου δεν είναι μεγαλύτερη των 2 χλμ.

Στο πλαίσιο αυτό είχε προταθεί η κατασκευή οδικού περάσματος μέσω συμπλέγματος γεφυρών που θα ενώνει τα δύο νησιά, διατρέχοντας παράλληλα, τις υπάρχουσες βραχονησίδες Μεγάλο Γλαρονήσι, Μικρό Γλαρονήσι και Βελόνα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η μεγαλύτερη γέφυρα θα έχει μήκος 760 μέτρα, ενώ το μέγιστο βάθος της προτεινόμενης διαδρομής είναι 60 μέτρα.

Categories: Τεχνολογία

Μίλτος Τεντόγλου: Το tweet του ΑΟ Μυκόνου που έγινε viral

7 hours 48 min ago

Αποθέωσαν οι άνθρωποι του ΑΟ Μυκόνου τον Μίλτο Τεντόγλου για το άλμα στα 8μ.52 που τον έκανε back-to-back πρωταθλητή Ευρώπης στο άλμα εις μήκος, με ένα υπέροχο γραφικό που δείχνει το μεγαλείο μίας τέτοιας προσπάθειας.

Ουσιαστικά ο Τεντόγλου πάτησε δύο μέτρα πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και προσγειώθηκε εκτός γραμμής, με τον ΑΟ Μυκόνου να εξηγεί με τον πιο ευφάνταστο, αλλά ταυτόχρονα και πιο απλό τρόπο τι πραγματικά πέτυχε ο 24χρονος πρωταθλητής.

#Τεντογλου
RESPECT pic.twitter.com/uOB8GKWJeQ

— AO_MYKONOY_BC (@aom_bc) August 16, 2022

Σκέφτομαι τα 9 μέτρα

Ο Μίλτος Τεντόγλου την ώρα που ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ τον ρωτούσε αν στο μυαλό του έχει και το παγκόσμιο ρεκόρ έβλεπε στην τηλεόραση την ανατροπή στις άλλες θέσεις του βάθρου και η γκριμάτσα στο πρόσωπο του ήταν όλα τα λεφτά!

«Ωωωωωω! Είναι άκυρος, είναι άκυρος…», άρχισε να λέει αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ήταν live στην τηλεόραση κι αφου οι άνθρωποι της διοργάνωσης του επιβεβαίωσαν ότι είδε σωστά, συνέχισε σα να μην τρέχει τίποτα τη συνέντευξη του.

«Όλοι οι άλτες του μήκους έχουν όνειρο τα 9 μέτρα! Το ίδιο κι εγώ… Μου μένει μισό μέτρο, ίσως κάτι λιγότερο, αλλά ναι το σκέφτομαι», ήταν η αφοπλιστική του απάντηση.

Categories: Τεχνολογία

Σπύρος Μπιμπίλας για μήνυση από εκκλησιαστική ιστοσελίδα: «Eχουν σοβαρό πρόβλημα…»

7 hours 58 min ago

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μπήκε στο στόχαστρο γνωστής εκκλησιαστικής ιστοσελίδας μετά από σχόλιο που έκανε για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Πιο συγκεκριμένα ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ έκανε μια ανάρτηση στο facebook την παραμονή της Παναγίας η οποία προκάλεσε την αντίδραση της ιστοσελίδας ekklisiaonline.gr

Ο Σπύρος Μπιμπίλας στην ανάρτησή του δείχνει μια μετανάστρια να κρατά στην αγκαλιά της ένα μωρό, ταυτίζοντάς τη με την Παναγία.

«Αυτή η φωτογραφία που είναι το αληθινό Δράμα του Ανθρώπου θα μας στοιχειώσει!!! Και ο Δυτικός κι ο άλλος κόσμος θα πρέπει να ντρεπόμαστε για το αίσχος που ανήμποροι σαν θεατες παρακολουθούμε! Κατά τα άλλα αύριο ας γιορτάσουν οι ορθόδοξοι την καλή Παναγιά!!!! Αλήθεια αυτή η μάνα που κρατάει το νεκρό της παιδί τι Παναγία είναι?» έγραφε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Η δημοσίευση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ekklisiaonline,gr, που ασχολείται με εκκλησιαστικά θέματα και ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του Σπύρου Μπιμπίλα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ μιλώντας στην εφημερίδα On Time και τη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Τριάντου απαντά στις αντιδράσεις αυτές λέγοντας, «Εγώ διασπείρω την αγάπη η οποία πρέπει να είναι μεταξύ όλων των ανθρώπων ασχέτως του αν ανήκουν σε άλλη φυλή, χρώμα, σεξουαλική τοποθέτηση κ.α. Αν δεν καταλαβαίνουν, δε με ενδιαφέρουν καθόλου. Αν προσβάλλονται δε με αφορά. Το διάβασα και εγώ και δεν απάντησα, δε χρειάζεται να μπω στη διαδικασία να τους απαντήσω. Αν χρειαστεί θα πάμε στα δικαστήρια και θα δικαιωθώ. Όταν δεν προσβάλλεις δε μπορούν να σου λένε ότι προσβάλλεις. Εγώ διαφημίζω την αγάπη όπως έκανε και ο Χριστός. Έχουν σοβαρό πρόβλημα αν νομίζουν ότι διαβάλλω την αγάπη».

Categories: Τεχνολογία

Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Υποβρυχίου» Βόλφγκανγκ Πέτερσεν

8 hours 1 min ago

Ο Γερμανός σκηνοθέτης της κλασικής ταινίας το «Υποβρύχιο» (1981), για το οποίο προτάθηκε για δύο βραβεία Όσκαρ, σκηνοθεσίας και σεναρίου), πέθανε στις 12 Αυγούστου από καρκίνο στο πάγκρεας στο σπίτι του στο Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες. Ήταν 81 ετών.

Γεννημένος στο Εμντεν της Γερμανίας, ο Πέτερσεν μετά την επιτυχία του «Υποβρυχίου», πήγε στην Αμερική, όπου και διέπρεψε. Γύρισε ταινίες με τεράστια εισπραχτική επιτυχία, ανάμεσα στις οποίες η «Δεύτερη ευκαιρία» (1993), «AIR FORCE ONE»(1997 η «Απόλυτη καταιγίδα» (2000) και «Τροία» (2004).

Ως σκηνοθέτης ο Πέτερσεν μπήκε στον χώρο του θεάματος στα μέσα της δεκαετίας του 1960 με ταινίες γυρισμένες για την τηλεόραση και ντοκιμαντέρ. Αργότερα φαινόταν να λάμπει περισσότερο γυρίζοντας ταινίες που μπορούν να περιγραφούν ως περιπέτειες δράσης με έντονο το στοιχείο της καταστροφής.

Ηταν επίσης ο σκηνοθέτης του οικολογικού θρίλερ «Το ξεσπασμα» (1995) που αναφερόταν στην μόλυνση του πλανήτη εξαιτίας ενος θανατηφόρου ιού προερχόμενου απο την Αφρική. Τελευταία ταινία του είναι η αστυνομική περιπέτεια «Vier gegen die Bank» που γυρίστηκε στην πατρίδα του._

Categories: Τεχνολογία

TESLA SEMI: Πότε θα κυκλοφορήσει η νταλίκα του Ελον Μασκ

8 hours 8 min ago

Πριν από πέντε χρόνια ο Έλον Μασκ, ο ιδιοκτήτης της Tesla, είχε ανακοινώσει, ότι, η εταιρεία του ετοιμάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό. Το πρώτο λανσάρισμα του, λόγω του κορωνοϊού, αναβλήθηκε, όμως, σήμερα, πέντε χρόνια μετά, η εταιρεία πιστεύει ότι είναι έτοιμη να παραδώσει τα πρώτα φορτηγά, τα οποία θα έχουν ιδιαίτερα μεγάλη αυτονομία – σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα, με όσο ανακοίνωσε, μέσω των προσωπικών του λογαριασμών στο διαδίκτυο ο Ελον Μασκ, τα πρώτα Semi θα αφορούν τις εκδόσεις που θα προσφέρουν την μέγιστη αυτονομία. Το φορτηγό της αμερικανικής φίρμας, με την μεγάλη μπαταρία υπόσχεται ότι μετά από μια πλήρη φόρτιση θα μπορεί να αγγίζει τα 805 χιλιόμετρα!

Επίσης, θα υπάρχει και μικρότερη εκδοχή, αυτή με την αυτονομία των 300 μιλίων (483 χλμ.). Το Tesla Semi θα είναι εξοπλισμένο με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες. Θα είναι ένα φορτηγό που θα μπορεί να καλύψει μικτό φορτίο έως 36 τόνους. Η τιμή του ηλεκτρικού τράκτορα αναμένεται να κυμανθεί κοντά στις 150 χιλιάδες δολάρια.  Μετά το Semi, σειρά έχει το αγροτικό της Tesla, το Cybertruck, που όπως ανακοινώνει ο δαιμόνιος επιχειρηματίας έχει ήδη ξεπουλήσει!

 

 

Categories: Τεχνολογία

Κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε

8 hours 12 min ago

Ένας γκέι πορνοστάρ μοιράστηκε στα κοινωνικά δίκτυα ένα βίντεο όπου εξηγούσε τα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων που εμφάνισε σε διάστημα ενός μήνα. Ο ιός του άφησε τεράστιες φουσκάλες και σημάδια που θα μπορούσαν να μείνουν μία ζωή.

Ο Silver Steele, από το Χιούστον του Τέξας, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα ευλογιάς των πιθήκων γύρω στις 11 Ιουλίου, όταν άρχισαν να εμφανίζονται μικρές λευκές κηλίδες που έμοιαζαν με σπυράκια γύρω από το στόμα του.

Κατά τη διάρκεια τριών εβδομάδων, ο Steele παρακολούθησε τις κηλίδες να μετατρέπονται σε επώδυνες, κόκκινες φουσκάλες πριν τελικά ξεφλουδίσουν και αρχίσουν να επουλώνονται.

Ο πορνοστάρ δήλωσε ότι δημοσίευσε το βίντεο της εξέλιξης των συμπτωμάτων του «όχι για να αηδιάσει κανέναν, αλλά για να προειδοποιήσει».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Silver Steele (@therealsilversteele)

«Απλά ζητώ από όλους να είναι λίγο συμπονετικοί και να καταλάβουν ότι αν είναι δύσκολο να το κοιτάξετε, φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να το περνάτε».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Silver Steele (@therealsilversteele)

Ο Steele παρατήρησε για πρώτη φορά τα εξογκώματα μετά από ένα πάρτι της 4ης Ιουλίου και αρχικά νόμιζε ότι ήταν έγκαυμα από ξυράφι, σύμφωνα με το Insider.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Silver Steele (@therealsilversteele)

Ωστόσο τέσσερις ημέρες αργότερα, ο πορνοστάρ είδε  ότι η υγεία του είχε επιδεινωθεί και ότι οι λεμφαδένες του ήταν πρησμένοι, καθώς πονούσε η κατάποση και δυσκολευόταν να κινηθεί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Silver Steele (@therealsilversteele)

Αφού πήγε στο γιατρό, επιβεβαίωσε ότι είχε τον ιό, ενώ στη συνέχεια εμφάνισε πυρετό, ρίγος και ιδρώτα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Silver Steele (@therealsilversteele)

Μέσα σε 48 ώρες, οι κακώσεις του άρχισαν να πονάνε ενώ τα συμπτώματα που έμοιαζαν με γρίπη υποχώρησαν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Silver Steele (@therealsilversteele)

«Υπήρχαν στιγμές που κυριολεκτικά καθόμουν και έβλεπα τηλεόραση και ξαφνικά ήταν σαν να με μαχαίρωναν», είπε στο Insider προσθέτοντας πως ο πόνος ήταν αρκετά έντονος.

Categories: Τεχνολογία

Κωνσταντινόπουλος: Ζήτημα Δημοκρατίας το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

8 hours 18 min ago

Το θέμα των προσφύγων στον Έβρο, όπως και εκείνο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ήταν τα βασικά θέματα της συνέντευξης, που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Όταν υπάρχει νεκρό παιδί πρέπει να το σεβόμαστε

Ξεκινώντας από το θέμα των προσφύγων -με βάση και τη σχετική ενημέρωση από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής- ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε πως «όταν υπάρχει ένα νεκρό παιδί πρέπει να το σεβόμαστε, τα λόγια μας και οι πράξεις μας πρέπει να είναι ανάλογες της τραγωδίας. Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπίζει το θέμα με ελαφρότητα», συνέστησε και αντέτεινε πως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν βιάζεται να κάνει αναλύσεις και να προπαγανδίζει, όπως είπε, fake news είτε της μιας είτε της άλλης πλευράς.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, κάνουν ό,τι μπορούν για να προασπίζουν τα ελληνικά συμφέροντα και χρειάζονται την εμπιστοσύνη μας για να κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε επίσης προσθέτοντας ταυτοχρόνως ότι «σε κάθε περίπτωση, απαιτείται σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών. Θέλουμε να λειτουργούμε υπεύθυνα και θεσμικά, γι’ αυτό περιμέναμε και δεν βιαστήκαμε να τοποθετηθούμε για το θέμα. Θα κάνουμε σχετική ερώτηση στη Βουλή, προκειμένου να μας απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός».

Να αναρωτηθούμε τι γίνεται στην Ευρώπη

«Ενώ», συμπλήρωσε, «για ακόμα μια φορά πρέπει να αναρωτηθούμε τι γίνεται με την Ευρώπη και τον καταμερισμό των προσφύγων στο έδαφός της, καθώς η Ελλάδα επιβαρύνεται. Ξέρουμε ότι για την κυβέρνηση, η παραπληροφόρηση, είναι ένα «παιχνίδι» πια αλλά αυτό είναι ένα εθνικό θέμα, χρειάζεται προσοχή και υπευθυνότητα -και εμείς ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έτσι ακριβώς προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε».

Μεταβιβάζει την ευθύνη για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Στο ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ο αντιπρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ακόμα και σήμερα μεταβιβάζει την ευθύνη για την παρακολούθηση στον κ. Ανδρουλάκη. Δεν είναι δυνατό να μεταβιβάζεται η ευθύνη στο θύμα. Ο πρωθυπουργός έχει αποδεχθεί ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη και η ΕΥΠ, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει τεθεί υπό την αρμοδιότητα του ίδιου του πρωθυπουργού».

Παράλληλα, συμπλήρωσε, «με την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, έγινε απόπειρα παγίδευσης μέσω του συστήματος predator, ενός κακόβουλου λογισμικού που ρομποτοποιεί το κινητό υποκλέπτοντας δεδομένα και καταργώντας την ιδιωτικότητα. Δεν γίνεται να είναι απλή σύμπτωση το γεγονός ότι η ΕΥΠ και το predator έδρασαν ταυτόχρονα. Όταν δεν επετεύχθη η μόλυνση του κινητού του κ. Ανδρουλάκη μέσω του predator, τότε δόθηκε παράταση στην παρακολούθηση από την ΕΥΠ», συμπέρανε επίσης.

Πρέπει να εξηγήσει δημόσια το λόγο

Και, στο πολιτικό «διά ταύτα», «το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων είναι ζήτημα δημοκρατίας γιατί δεν αφορά μόνο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αφορά τους δημοσιογράφους, τους δημόσιους λειτουργούς και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Τα ερωτήματα που έχουν προκύψει είναι σοβαρά και οι απαντήσεις τους δεν είναι δυνατό να δοθούν ιδιωτικά, γιατί ο κ. Ανδρουλάκης είναι υποψήφιος πρωθυπουργός της χώρας. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει δημόσια το λόγο που αποφάσισε την παρακολούθησή του, αν είναι πράκτορας όπως προσπάθησαν να υπονοήσουν στην αρχή, ο ελληνικός λαός πρέπει να το γνωρίζει. Επιπλέον, στην εξεταστική επιτροπή που αναμένεται, πρέπει οπωσδήποτε να διερευνηθούν όλες οι παράμετροι που έχουν οδηγήσει στη διάθεση και χρήση του predator – το οποίο είναι παράνομο στην Ελλάδα – για τις παρακολουθήσεις».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories: Τεχνολογία

Κοροναϊός: Τι θα κρίνει την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία

8 hours 23 min ago

Η καθηγήτρια Επιδημιολογία και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και το ενδεχόμενο επαναφοράς μέτρων προστασίας από τον κοροναϊο τον χειμώνα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επαναλειτουργία των σχολείων. «Η απόφαση για την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα των δύο τελευταίων εβδομάδων πριν το άνοιγμα των σχολείων. Την απόφαση θα την λάβει η σχετική επιτροπή» δήλωσε η καθηγήτρια ερωτώμενη για την χρήση μάσκας από τους μαθητές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Η κ. Ψαλτοπούλου σημείωσε πως τόσο στη χώρα μας, όσο και πανευρωπαϊκά βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης από το υποστέλεχος της Όμικρον. «Οι εξαγωγές στα νοσοκομεία είναι περισσότερες από τις εισαγωγές, επομένως αρχίζουν και αποσυμπιέζονται τα νοσοκομεία. Οι θάνατοι είναι λιγότεροι και παραμένουν στην 3η και 4η ηλικία και στις ευπαθείς ομάδες» συμπλήρωσε, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο ενός μαζικού testing στους μαθητές στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος που τόνισε και αυτός ότι το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα. Ο ίδιος δεν θεωρεί τι είναι απαραίτητο να υπάρχει καθολική χρήση της μάσκας: «Στις ΗΠΑ το CDC ανοίγει τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο, παρά μόνο στις περιοχές που υπάρχει υψηλό φορτίο. Αυτό θα μπορούσε να γίνει κι εδώ. Αν κάποια περιοχή εμφανίσει πάρα πολλά κρούσματα χρήσιμο θα ήταν να επανέλθει η μάσκα. Από την άλλη η καθολική χρήση μάσκας, αν τα επιδημιολογικά μέτρα το επιτρέπουν, δεν τη θεωρώ απαραίτητη», εξήγησε ο καθηγητής

Τέταρτη δόση

Ερωτώμενη για την 4η δόση, η κ. Ψαλτοπούλου επισήμανε πως η σύσταση των ειδικών έως τώρα είναι να την κάνουν οι άνω των 60 και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, ανεξαρτήτου ηλικίας.

«Είναι πολύ σημαντικό, είναι αποτελεσματικό αυτό το εμβόλιο, η 4η δόση ως προς τη βαριά νόσηση και όταν έρθει το καινούριο (εμβόλιο) τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, βλέπουμε τις καινούριες συστάσεις για όλους» προσέθεσε η κ. Ψαλτοπούλου.

Categories: Τεχνολογία

Δήμος Αθηναίων: Ανοίγουν επτά κλιματιζόμενοι χώροι ενόψει του καύσωνα

8 hours 31 min ago

Έκτακτα μέτρα για τον επερχόμενο καύσωνα λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, από αύριο Πέμπτη 18 Αυγούστου, ανοίγουν επτά κλιματιζόμενες αίθουσες ενώ ενεργοποιείται στα Δημοτικά Ιατρεία και η «Γραμμή Βοηθείας» μέσω της οποίας, θα παρέχονται συμβουλές και οδηγίες, για την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας.

Οι κλιματιζόμενοι χώροι, που θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ είναι οι εξής:

1. Λέσχη Φιλίας στο Κουκάκι, Δράκου 26-28, τηλέφωνο επικοινωνίας 2109232044

2. Λέσχη Φιλίας «Η Ανάληψη του Κυρίου» Νέος Κόσμος, Χελντράιχ 15, τηλέφωνο επικοινωνίας 2109240403

3. Λέσχη Φιλίας Βοτανικού, Κοζάνης 4, τηλέφωνο επικοινωνίας 2103423716

4. Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Αίμονος 9 & Άστρους, τηλέφωνο επικοινωνίας 2105140877

5. Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου, Αχαρνών 372, τηλέφωνο επικοινωνίας 2102012334

6. Λέσχη Φιλίας Κυψέλης Σκύρου & Καυκάσου τηλέφωνο επικοινωνίας 2108815877

7. Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων, Πανόρμου & Βαθέος, τηλέφωνο επικοινωνίας 2106459890

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, στους χώρους θα τηρηθούν αυστηρά όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται βάσει των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον Covid-19. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των πολιτών στο χώρο. Τέλος, στις αίθουσες θα υπάρχει επαρκής φυσικός αερισμός, για την περαιτέρω προστασία των πολιτών.Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να επικοινωνούν προηγουμένως είτε απευθείας με τη Λέσχη Φιλίας που επιθυμούν να φιλοξενηθούν, είτε με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης του Δημότη 1595, είτε με το τηλεφωνικό κέντρο 2105277000.

Παράλληλα,από τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, έχει τεθεί σε λειτουργία «Γραμμή Βοήθειας», μέσω της οποίας παρέχονται πληροφορίες για την υποστήριξη των κατοίκων της πόλης σε θέματα υγείας (2103638049 8:30-19:30).

Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια του καύσωνα, οι ομάδες streetwork του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) θα συνεχίσουν το έργο τους, προσφέροντας δροσερό νερό και είδη πρώτης ανάγκης στον άστεγο πληθυσμό της πόλης, ενημερώνοντας για τη λειτουργία των κλιματιζόμενων χώρων που διαθέτει ο Δήμος και δίνοντας απαραίτητες οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα.

Τέλος , μέσω της πρωτοποριακής εφαρμογής «Extrema Athens» η οποία είναι διαθέσιμη για smartphones, παρέχονται πληροφορίες για τα σημεία δροσιάς στην Αθήνα, τις πιο δροσερές διαδρομές, αλλά και άλλες χρηστικές πληροφορίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα.

Μπορείτε να κατεβάστε την εφαρμογή ΕΔΩ για Android κινητό και ΕΔΩ για Apple iOS.

Categories: Τεχνολογία

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση είναι η τελευταία που μπορεί να δίνει μαθήματα πατριωτισμού

8 hours 37 min ago

Η κυβέρνηση είναι η τελευταία που μπορεί να δίνει μαθήματα πατριωτισμού στον οποιονδήποτε τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του – απάντηση στη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Χυδαίοι, ψεύτες και επικίνδυνοι

«Όσο καταρρέουν τόσο πιο χυδαίοι, ψεύτες και επικίνδυνοι θα γίνονται» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στο σχόλιο του κ. Θεοδωρικάκου για τις δηλώσεις Τσίπρα και σημειώνει πως «χρέος όλων των προοδευτικών πολιτών είναι να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η θλιβερή και ντροπιαστική για τη χώρα περίοδος της διακυβέρνησης Μητσοτάκη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχει ως εξής:

«Όσο καταρρέουν τόσο πιο χυδαίοι, ψεύτες και επικίνδυνοι θα γίνονται

Κακοί αντιγραφείς του τραμπισμού

»Η κυβέρνηση του Turkaegean και του Oruc Reis που κόντεψε να φτάσει στη Σαλαμίνα, είναι η τελευταία που μπορεί να δίνει μαθήματα πατριωτισμού στον οποιονδήποτε, πόσω μάλλον στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα. Όπως στο σκάνδαλο των υποκλοπών έτσι και στον Έβρο όταν αποκαλύπτονται τα ψέματά τους αρχίζουν επιθέσεις με νέα ψέματα,  χυδαιότητες και συκοφαντίες όπως το σημερινό ακροδεξιό παραλήρημα του τέως Κνίτη, κ. Θεοδωρικάκου…

»Ούτε και εκεί όμως πρωτοτυπούν καθώς αποδεικνύονται κακοί αντιγραφείς του τραμπισμού.

»Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα ότι όσο αυτή η κυβέρνηση καταρρέει τόσο πιο χυδαία και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία και την πολιτική ζωή θα γίνεται.

»Χρέος όλων των προοδευτικών πολιτών είναι να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η θλιβερή και ντροπιαστική για τη χώρα, περίοδος της διακυβέρνησης Μητσοτάκη».

Categories: Τεχνολογία

Ματία Μπινότο: Ο στρατηγός της Ferrari αναζητά τη λύση που θα επαναφέρει την ομάδα στην κορυφή της Formula1

9 hours 57 min ago

O Mατία Μπινότο, πριν από τρία χρόνια, ανέλαβε τα ηνία της Ferrari, με στόχο να προσδώσει στην ιταλική ομάδα την χαμένη της αίγλη αλλά και τα πολυπόθητα πρωταθλήματα, που στέρησαν οι προηγούμενοι μάνατζερ στην πιο ιστορική ομάδα της Formula1 ( η πρώτη της εμφάνιση έγινε λίγο μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο ενώ, την πρώτη της νίκη της πέτυχε το 1951!).

Αδιαμφισβήτητα, τον Ιανουάριο του 2019, ο νέος γενικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας κάθισε σε μια ηλεκτρική καρέκλα, όταν αντικατέστησε τον «καταβαραθρωμένο» Μαουρίτσιο Αριβαμπένε ( ήταν μάνατζερ που προέρχονταν από τις καπνοβιομηχανίες!), που παρέδωσε στον Ιταλό μηχανικό μια «μίζερη» ομάδα, χωρίς προοπτική και με μονοθέσια που είχαν φθάσει στο σημείο να πανηγυρίζουν επειδή, απλά τερμάτιζαν «τελευταίοι και καταιδρωμένοι». Ο  Μπινότο ανήκει στις «τάξεις» της Ferrari τις τελευταίες δύο δεκαετίες, όντας ένα μηχανικός που γαλουχήθηκε στην ιταλική ομάδα από τα πρώτα βήματα της καριέρα τους λανσάροντας πολλές τεχνολογικές καινοτομίες στην ιταλική ομάδα που τις χρεώνουν στον Ιταλοελβετό.

Ο ανατρεπτικός αρχιτέκτονας της Σκουντερία κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να φέρει ένα νέο άνεμο αλλαγών, σε επίπεδο οδηγών, κινητήρων, επιδόσεων, μονοθεσίων. Στον Μπινότο χρεώνουν την δυναμική πλέον εικόνα της ιταλικής φίρμας και για να συμβεί αυτό ακολούθησαν τρία χρόνια σκληρής δουλειάς.  Πριν ένα χρόνο, ο Μπινότο καυχιόταν ότι η ιταλική ομάδα εργάζεται ήδη για τη φετινή χρονιά, με στόχο να μπει σε τροχιά διεκδίκησης ενός πρωταθλήματος –κάτι που το χρωστάνε στον κόσμο των τιφόζι (έχει να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος από το μακρινό 2008).

Στον Μπινότο χρεώνουν πλέον και τις ατυχίες και τις αποτυχίες. Η Scuderia Ferrari πραγματοποίησε, πέρσι, μια ικανοποιητική χρονιά μιας και κατέκτησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Από το τραγικό 2020, που ήταν η χειρότερη σεζόν της τα τελευταία 40 χρόνια έως και σήμερα, η Ferrari δείχνει να έχει κάνει μια μικρή επανάσταση. Τόσο σε επίπεδο μονοθεσίων, όσο και οδηγών έχοντας πλέον δύο ικανούς, νέους και ανθεκτικούς πιλότους. Τον μονεγάσκο Σαρλ Λεκλέρ και τον ταλαντούχο Κάρλος Σάινθ.

Εχασε την …μπαγκέτα του;

Ένα χρόνο μετά ο 51χρονος μαέστρος δείχνει να έχει χάσει την «μπαγκέτα» του, ενώ, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου προσπαθεί να βρει πιο είναι το …ξεκούρδιστο όργανο που έχει αποσυντονίσει τα μονοθέσια του μέσα στην πίστα. Ο άνεμος αισιοδοξίας που έπνεε στην αρχή της χρονιάς και τα πρώτα γκραν πρι, επισκιάστηκε από την κακή απόδοση, που έφερε απανωτές ατυχίες, αλληλοκατηγορίες για λάθος στρατηγικές, χαμένους πόντους, απογοητευμένους οδηγούς.

Ο Μπινότο μοιάζει να έχει βουλώσει τα αυτιά του και πλέον, μετά τις «πληγωμένες» ποδιές των μονοθεσίων, τα χαλασμένα φρένα των αγωνιστικών και τις λάθος επιλογές στα ελαστικά επιμένει, ότι, ο ίδιος δεν έχει κάνει κανένα λάθος. Τις τελευταίες εβδομάδες, τα μεγαλύτερα Μέσα επικρίνουν τον Ιταλό στρατηγό της Ferrari και ότι δεν μπορεί να καταλογίζει ευθύνες μόνο στους οδηγούς.

Οι καλοκαιρινές διακοπές για τον ώριμο πλέον διευθυντή της Ferrari αποτελούν άγνωστη λέξη, με τον Μπινότο να έχει στα χέρια του την κλεψύδρα. Που είτε θα την αφήσει να τελειώσει τον χρόνο – και θα ποντάρει στην ανάνηψη της ομάδας του στο επόμενο πρωτάθλημα – είτε θα γυρίσει την κλεψύδρα και θα αντιστρέψει τον χρόνο. Για να συμβεί αυτό ο Μπινότο πρέπει να κάνει ένα μικρό θαύμα για να αλλάξει τους εφιαλτικούς αριθμούς που αποτυπώνουν την σκληρή πραγματικότητα για την Ferrari:

 

Η μέτρια πλέον εμφάνιση της ιταλικής ομάδας στα τελευταία καταστροφικά γκραν πρι έφερε τον Σαρλ Λεκλέρ 80 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Μαξ Φερστάπεν ενώ, στους κατασκευαστές η Scuderia Ferrari απέχει 97 βαθμούς από την κορυφή, την οποία καταλαμβάνει η Red Bull Racing. Παρόλο που ο χρόνος είναι ο μεγάλος εχθρός της Ferrari, o άνεμος αισιοδοξίας φαίνεται ότι δεν έχει εγκαταλείψει την ιταλική ομάδα, με τον Ματία Μπινότο να στέλνει ένα μήνυμα σε όλους, πως η χρονιά φέτος θα έχει πολλές καλές στιγμές για την Σκουντερία.

 

Categories: Τεχνολογία

Ρόδος: «Με βίασε ο πατέρας μου» – Σοκαριστική καταγγελία από 16χρονη

10 hours 56 sec ago

Ποινικές διώξεις για απόπειρα βιασμού και αιμομιξίας άσκησε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου σε έναν ημεδαπό, που ελέγχεται σε μια εξαιρετικά περίεργη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης και δη της 16χρονης κόρης του.

H υπόθεση κινήθηκε την 31η Μαρτίου 2022 μετά από αναφορά διευθυντή Λυκείου της πόλεως Ρόδου για την κακοποίηση της 16χρονης.

Μια μέρα ενωρίτερα εργαζόμενη στο κυλικείο του σχολείου παρουσιάστηκε ενώπιον της υποδιευθύντριας και ενημέρωσε πως η μαθήτρια της απoκάλυψε πως βιάστηκε από τον βιολογικό της πατέρα προ 10ημέρου.

Δεν ήθελε να ξαναπάει στο σπίτι της

Η μαθήτρια ακολούθως φέρεται, κλαίγοντας, να επανέλαβε την καταγγελία της αυτή και στην υποδιευθύντρια λέγοντάς της μάλιστα πως δεν θέλει να ξαναπάει στο σπίτι της. Ακολούθως ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, που διενήργησε έρευνα στο πλαίσιο της οποίας η μητέρα της ανήλικης φέρεται να διαψεύδει τους ισχυρισμούς της.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας η ανήλικη εξετάστηκε από παιδοψυχίατρο στην οποία φέρεται και να περιέγραψε το τι συνέβη με τον πατέρα της. Φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το πρώτο συμβάν έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2021. Κατέθεσε εξάλλου στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι ασέλγησε σε βάρος της τον Μάρτιο του 2022.

Κατέθεσε κι ένας άνδρας που ισχυρίστηκε ότι ο καταγγελλόμενος έχει φλερτάρει με την κόρη του μέσω των social media.

Συγγενής της κατέθεσε εξάλλου ότι είχε υποψίες για σεξουαλική κακοποίηση της από τον πατέρα της. Eπίσης έχει εκδοθεί διάταξη του Εισαγγελέα Υπηρεσίας για την απομάκρυνση της ανήλικης από την οικία της και την προσωρινή διαμονή της σε προστατευμένο περιβάλλον, καθώς και την απαγόρευση επικοινωνίας, του πατέρα της με την ίδια.

Κρίθηκε ειδικότερα ότι η ανήλικη που διανύει την ευαίσθητη εφηβική ηλικία, επειδή οι γονείς της δεν μπορούν να την προστατεύσουν, πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από το οικογενειακό της περιβάλλον λόγω των ακατάλληλων συνθηκών διαβίωσης και διατάχθηκε η προσωρινή διαμονή της σε προστατευμένο περιβάλλον και συγκεκριμένα στην οικία συγγενικού της προσώπου.

Αρνείται τις κατηγορίες

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, εξεταζόμενος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε καθ’ ολοκληρία τα όσα του αποδίδονται τονίζοντας ότι στο παρελθόν το παιδί του είχε δεχτεί έντονο bullying σε σχολείο της Ελλάδας από συμμαθητές της, που την αντιμετώπιζαν ως ξένο σώμα, κάτι που επηρέασε πολύ αρνητικά τον ψυχισμό της, εκδηλώνοντας έντονα σημάδια κατάθλιψης.

Μετακόμισαν στην Ρόδο και το παιδί, όπως είπε, έδειχνε σημάδια βελτίωσης μέχρι πριν από ενάμισι περίπου χρόνο, που άρχισε να νιώθει μόνη της χωρίς φίλους.
Τον Δεκέμβριο του 2021 διαπίστωσε ότι είχε συνάψει σχέση με μεγαλύτερο άνδρα και ο πατέρας, όπως είπε, έχασε την ψυχραιμία του και της μίλησε άσχημα.

Ο πατέρας τόνισε επίσης ότι το ψευδεπίγραφο της καταγγελίας της κόρης του, προκύπτει τόσο από την υπερβολή και την έλλειψη αληθοφάνειας που χαρακτηρίζουν τα λεγόμενά της, πασιφανώς αντίθετα με την κοινή λογική αλλά και αναιρούμενα τόσο από την κατάθεση της ίδιας, της μητέρας της, καθώς και από μαρτυρίες ανθρώπων που τους γνωρίζουν.

Διαψεύδει τους ισχυρισμούς της επικαλούμενος καταθέσεις τρίτων ενώ επικαλείται και συνομιλίες της κόρης του την επίμαχη περίοδο με μια 18χρονη ανιψιά του στο instagram, που δεν συνάδουν, με την κακοποίηση που δήθεν έχει υποστεί.

Categories: Τεχνολογία

Σεισμός με συλλήψεις για δωροδοκία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

10 hours 3 min ago

Οι Ιάπωνες εισαγγελείς συνέλαβαν ένα πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, τον Χαρουιούκι Τακαχάσι, ως ύποπτο για δωροδοκία, ανέφερε την Τετάρτη η εφημερίδα «Asahi Shimbun».

Ο Τακαχάσι συνελήφθη με την υποψία ότι δωροδοκήθηκε με εκατοντάδες δισεκατομμύρια γιεν από τον λιανοπωλητή κοστουμιών και χορηγό του Tokyo 2020 «Aoki Holdings», σύμφωνα με την έκθεση της «Asahi Shimbun».

Οι εισαγγελείς συνέλαβαν επίσης τον Χιρονόρι Αόκι, πρώην πρόεδρο της Aoki Holdings, μαζί με άλλους δύο σε σχέση με την υπόθεση δωροδοκίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Kyodo» την Τετάρτη. Τα άλλα δύο άτομα που συνελήφθησαν δεν κατονομάζονται στην έκθεση.

Οι ερευνητές έκαναν έφοδο στο σπίτι του Τακαχάσι καθώς και στο γραφείο του διαφημιστικού κολοσσού «Dentsu Group» στα τέλη Ιουλίου. Ο Τακαχάσι είναι πρώην στέλεχος της Dentsu Inc, μιας εξ ολοκλήρου θυγατρικής του Ομίλου Dentsu.

Categories: Τεχνολογία

Επίσημο: Aston Martin DBR22 με ανθρακονήματα και τελική 320χλμ/ώρα

10 hours 5 min ago

Σε μια πληθωρική σε τετράτροχες προτάσεις εκδήλωση, στην 2022 Monterey Car Week η Aston Martin παρουσίασε την εντυπωσιακή DBR22. Ουσιαστικά, είναι ένα πληθωρικό σε επιδόσεις αυτοκίνητο,  με ανοιχτή οροφή, με V12 κινητήρα . Οι σχεδιαστικές του καταβολές προέρχονται από ιστορικά μοντέλα, όπως τις θρυλικές DBR1 και DB3S.

Η DBR22 θα παντρεύει με επιτυχία την απλότητα της σχεδίασης, την μηχανική ακρίβεια, την εξαιρετική απόδοση και το πάθος, που θα είναι κυρίαρχο στοιχείο για όποιον βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του βρετανικού οχήματος.  συνδυασμό καθαρότητας σχεδιασμού, μηχανικής ακρίβειας, απίστευτης απόδοσης και αληθινού πάθους. Για να διατηρηθεί το βάρος του αυτοκινήτου σε χαμηλά επίπεδα, σε πολλά σημεία χρησιμοποιήθηκαν ανθρακονήματα. 

Το νέο μοντέλο της φέρει κινητήρα V12, χωρητικότητας 5.2 λίτρων που καταφέρνει με τη χρήση του twin-turboνα αποδίδει 715 ίππους και τη ροπή να αγγίζει τα 753 Nm . Πατάει σε ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, με τα 0-100χλμ/ώρα να έρχονται σε 3,5” ενώ, η τελική του αγγίζει τα 320χλμ/ώρα.

Categories: Τεχνολογία

Πάτρα: Πατέρας τριών παιδιών πέθανε στην αγκαλιά της συζύγου του ενώ περίμενε να εξεταστεί στο νοσοκομείο

10 hours 10 min ago

Τραγωδία στην Πάτρα με τον θάνατο πατέρα τριών παιδιών ο οποίος έσβησε στην καρέκλα των επειγόντων περιστατικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γνώμη», ο άνδρας μετέβη στο νοσηλευτικό ίδρυμα χθες τα ξημερώματα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, έχοντας παραπονεθεί στο σπίτι για έντονους πόνους στο στομάχι. Και ενώ περίμενε να εξεταστεί από τους γιατρούς, ανέφερε στη σύζυγό του πως δεν αισθάνεται καλά, έγειρε στο πλάι και πέθανε.

Ανακοπή καρδιάς

Αμέσως κινητοποιήθηκε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και επιχειρούσαν επί αρκετή ώρα να τον επαναφέρουν χωρίς ωστόσο, τελικά να τα καταφέρουν. Οι πρώτες ενδείξεις μιλούν για ανακοπή καρδιάς.

Απαρηγόρητη η σύζυγός του, ειδοποίησε τα παιδιά της, τα οποία δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως ο άνθρωπός τους χάθηκε έτσι ξαφνικά από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο άτυχος άνδρας είναι πατέρας τριών παιδιών, ενώ η κηδεία του αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.

Categories: Τεχνολογία

Αποκαλύφθηκε το εσωτερικό της νέας Mercedes-Benz EQE SUV που τα ...σπάει

10 hours 15 min ago

Μια πρώτη γεύση από το εντυπωσιακό εσωτερικό του νέου της μοντέλου, της EQE SUV, έδωσε η  Mercedes-Benz. Οι πρώτες φωτογραφίες από το σαλόνι της επερχόμενης SUV έκδοσης της EQE παραπέμπουν στην EQS, την ηλεκτρική λιμουζίνα της φίρμας. 

Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα η πρώτη εμφάνιση του μοντέλου θα συμβεί στις 16 Οκτωβρίου. Στα αποκαλυπτήρια θα αποκαλυφθεί πλήρως το νέο μοντέλο, ενώ, θα δοθούν στοιχεία για τις εκδόσεις που θα φέρει το νέο ηλεκτρικό μοντέλο. Η επίσημη πρεμιέρα της νέας Mercedes-Benz EQE SUV θα συντελεστεί τον Οκτώβριο, ενώ, στην αγορά αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2022.

Το νέο μοντέλο θα φέρει πλήρη τεχνολογική συνδεσιμότητα, άρτιο πακέτο τεχνολογικών καινοτομιών, πληθώρα εφαρμογών κ.α.

Και αυτό το μοντέλο θα χρησιμοποιεί το πληθωρικό ψηφιακό ταμπλό MBUX Hyperscreen, το οποίο όμως δεν θα προσφέρεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Και σε αυτό το μοντέλο το νέο ταμπλό εκτείνεται από την μια άκρη του ταμπλό έως την άλλη, καταλαμβάνοντας όλο το εμπρός τμήμα, δίνοντας τη δυνατότητα να είναι ευδιάκριτο τόσο από τον οδηγό όσο και τον συνοδηγό.   Η EQE SUV θα μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό της πέντε επιβάτες, ενώ,  η EQS SUV θα προσφέρεται και σε επταθέσια διαμόρφωση.

Categories: Τεχνολογία

Pages